Halász István : A titkok városa

ID: 0000125317
Értékelés:

0 / 5

ISBN: 9789639824386
Megjelenés éve: 2008
Állapot: Új versek
Ezt a terméket jelenleg nem lehet rendelni. Rendelési szándékát emailben jelezheti.
CART: Amennyiben nem találja a keresett könyvet az oldal alján található email címre küldje el a könyv címét, szerzőjét, esetleg a megjelenés évét, mi válaszban megküldjük árajánlatunkat, milyen áron, időn belül tudjuk a könyvet küldeni.

A sárospataki szerző versei a hegyaljai táj, a vallásos családi légkört idéző gyermekkor, a Patak régmúltját őrző emlékek hangulatából táplálkoznak. Költői arcélét, témáit, versei világát jól tükrözik a cikluscímek: A természet gyermeke, Hittel élni, Élő emlékezet, Az ezeréves hajnal, Haza, Tűzvirág könnyek. A magyaros forma, a tiszta rímes hangzás, a helyenként erőltetettnek tűnő zeneiség olykor túlcsorduló, érzelgős hangot eredményez: Napsugár habzsolva harmatot, / Fény-sátrával a csendre hajolt. (Hajnal virág) Máskor egészen eredeti, históriás énekmondó szólal meg a költőben: Árpádházi Szent Erzsébet / élt Patakon négy szűk évet. / Megszentelt lett szülőhelye, / minden magyar drága szentje. (Árpádházi Szent Erzsébet) A hagyományos költői formákban megnyilatkozó, érzelemdús líra kedvelőinek ajánlható a lapszéleken népies virágmotívumokkal díszített kötet.

Hasonló könyvek

9/9789639824386.jpg

A titkok városa

Szerző: Halász István

A sárospataki szerző versei a hegyaljai táj, a vallásos családi légkört idéző gyermekkor, a Patak régmúltját őrző emlékek hangulatából táplálkoznak. Költői arcélét, témáit, ve

8/9789638734563.jpg

Kedvenc egytálételeim - halász istván eredeti receptjei

Szerző: Halász István

Vannak olyan napok, amikor nincs kedvünk, vagy nincs időnk két-három vagy akár négyfogásos edédet, vacsorát készíteni. Erre is van megoldás: ebben a kötetben gazdag egytálételeket tal

8/9789638734556.jpg

Európa és a világ ízei magyarul - halász istván eredeti rece

Szerző: Halász István

Ennek a könyvnek ugyanaz a célja, mint www.mitfozzunkma.hu internetes oldal Hei autentikus című rovatának, vagyis: „megnézünk egy távoli (vagy közeli) országból származó receptet úgy, a