Lajos Mari - Hemző Károly : 99 magyaros étel
“Milyen is a magyar konyha? Mitől más, mint a többi? Melyek azok a vonások, amelyek csak és egyedül rá jellemzőek? A magyar konyha befogadta és elfogadja, összeszelídíti és egy kicsit a maga képére igazítja, de békességgel megőrzi a szilaj pásztorélet és a kolostorkertek, a török és az örmény, az olasz és az orosz, a francia és a zsidó, az erdélyi és a velünk szomszédos népek, a monarchiás konyhák legjobb ízeit és legjelesebb hagyományait. Minden bizonnyal ez a magyarázata annak – némi szerénytelenséggel és Kövi Pállal, az Erdélyi lakoma szerzőjével szólva – hogy az erdélyi magyar konyhát a franciával és a kínaival lehet egy sorban említeni. A magyar ember dolgos és vendégszerető fajta. Szereti megadni a módját: jó hozzávalókból, jó szívvel-kedvvel készített étellel, itallal magát is megtiszteli, ha teheti, hát még a vendégeit.”Lajos Mari
Hasonló könyvek
66 új ünnepi étel
Szerző: Lajos Mari - Hemző Károly
Az adventtől vízkeresztig tartó időszak csúcspontja a karácsony, de mindvégig fontos, hogy mi kerül az asztalra. Ebben a könyvben karácsonyra és szilveszter-újév napjára szánt tradicion
99 palacsinta 33 színes ételfotóval
Szerző: Lajos Mari - Hemző Károly
Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné a palacsintát. Ki édes, ki sós töltelékkel, összehajtva, feltekerve, batyunak formázva, rakottasként, metéltre vágva vagy tortaszerűen egymásra c
99 új tésztaétel
Szerző: Lajos Mari - Hemző Károly
Bár sokféle finom és még finomabb tésztaételt készítenek szerte a világon, az vitathatatlan, hogy a ma ismert tészta italicum. Méltóságát az olaszok adták meg, amikor mindennapi, becses ..
99 kímélő étel - 33 színes ételfotóval
Szerző: Lajos Mari - Hemző Károly
Ebben a könyvben olyan receptek szerepelnek, amelyeknek - egyebek között - fő erényük, hogy gyorsan-egyszerűen elkészíthetők. Az ételek energiaértéke adagonként/egységenként általába
99 zöldségtál - 33 színes ételfotóval (új)
Szerző: Lajos Mari - Hemző Károly
Amikor megjelenik a piacokon a sokféle zöldség, és a káprázatos látvány még a megrögzött nem főzőket is elveik feladására csábítja, gyakran elhangzik a kérdés: Gyönyörű, de ..
66 új ünnepi étel
Szerző: Lajos Mari - Hemző Károly
Az adventtől vízkeresztig tartó időszak csúcspontja a karácsony, de mindvégig fontos, hogy mi kerül az asztalra. Ebben a könyvben karácsonyra és szilveszter-újév napjára szánt tradicion
99 palacsinta 33 színes ételfotóval
Szerző: Lajos Mari - Hemző Károly
Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné a palacsintát. Ki édes, ki sós töltelékkel, összehajtva, feltekerve, batyunak formázva, rakottasként, metéltre vágva vagy tortaszerűen egymásra c
66 karácsonyi édesség
Szerző: Lajos Mari - Hemző Károly
"Régi adósságunk ez a könyv. Sokak-sokunk számára a karácsony a legfontosabb ünnep az esztendőben, ezért megkülönböztetett figyelemmel készülődünk rá. A hagyományok feltámasztása-