Frank Júlia : Svédasztal magyarosan
Eredetileg svéd szokás, hogy a vendégeknek szánt összes ételt-italt egyszerre kiteszik az asztalra, ahonnan ki-ki kedve és gusztusa szerint válogat. Svédasztalos büféről akkor beszélünk, ha a büféasztalon többféle hideg és meleg étel, desszert és ital található. Sok-sok előnye mellett az egyik, hogy ki-ki olyan ételt szed a tányérjára, amilyet szeret. A másik előnye, hogy a háziasszony az ételeket előre elkészítheti, és egész este együtt lehet a vendégekkel. Ez a fajta vendéglátás a családi és a baráti vendégségekben Magyarországon is tért hódított, ugyanis még a legkisebb lakásban is megoldható, mindössze egy nagy asztal szükséges hozzá.Frank Júlia új sorozatának hatodik kötetében svédasztalra való hideg és meleg ételekből, desszertekből és italokból terít elénk bőséges és ínycsiklandó választékot, miután megismertetett a vendégvárás megszívlelendő tízparancsolatával.
Hasonló könyvek
Lángosparti
Szerző: Frank Júlia
Mi legyen a hűtőben, amit bármikor elő lehet venni, és amit biztosan szeretnek is a vendégek? Mi az, ami nem drága, és nem is kell halálra dolgozni vele magunkat? A válasz: a LÁNGOS. Nincs
A rosenstein
Szerző: Frank Júlia
A Rosenstein vendéglő voltaképpen egy nagy-nagy család konyhája-tűzhelye-ebédlője, ahol a betérőnek csodálatos gasztronómiai élményekben lehet része. Ahol az étel az, aminek hívják,
Lángosparti
Szerző: Frank Júlia
Mi legyen a hűtőben, amit bármikor elő lehet venni, és amit biztosan szeretnek is a vendégek? Mi az, ami nem drága, és nem is kell halálra dolgozni vele magunkat? A válasz: a LÁNGOS. Nincs
Pizzaparti
Szerző: Frank Júlia
A pizza a legkitűnőbb társasági étel, mert egyszerre nagyobb mennyiség is készülhet belőle, a háziasszony a tésztát elősütheti, sőt az elősütött tésztát jó előre meg is pakolhatj
Grillparti -
Szerző: Frank Júlia
A társasági együttlét egyik legkellemesebb formája a grillezés, amikor beszélgetés-iszogatás közben a társaság tagjai együtt főznek, pontosabban sütnek. A sütés ilyenkor nem munka, ha
Svédasztal magyarosan
Szerző: Frank Júlia
Eredetileg svéd szokás, hogy a vendégeknek szánt összes ételt-italt egyszerre kiteszik az asztalra, ahonnan ki-ki kedve és gusztusa szerint válogat. Svédasztalos büféről akkor beszélünk, ..
A rosenstein
Szerző: Frank Júlia
A Rosenstein vendéglő voltaképpen egy nagy-nagy család konyhája-tűzhelye-ebédlője, ahol a betérőnek csodálatos gasztronómiai élményekben lehet része. Ahol az étel az, aminek hívják,