Simai Kristóf : Némely étkek készítési módja
A neves drámaíró Simai Kristóf több mint 210 éve egy szakácskönyv írásába fogott ami azonban soha nem jelent meg. A kézirat szerencsére fennmaradt, és a szerző szándékát beteljesítve most megjelenik. Igazi gasztrotörténeti érdekességről van szó: itt találkozhatunk először kukoricás recepttel, itt olvasható a paprika és a paradicsom használatának első feljegyzése is.
Hasonló könyvek
Némely étkek készítési módja
Szerző: Simai Kristóf
A neves drámaíró Simai Kristóf több mint 210 éve egy szakácskönyv írásába fogott ami azonban soha nem jelent meg. A kézirat szerencsére fennmaradt, és a szerző szándékát beteljes
Japán ételek
Ez a szakácskönyv a bizonyíték arra, hogy a japán konyha nem korlátozódik kizárólag a sushira és a misolevesre, hiszen a szigetország konyhaművészete hihetetlenül sokszínű. A receptek
Halételek
A halak és a tenger gyümölcsei soha nem látott népszerűségnek örvendenek világszerte, hiszen manapság már a távoli vizeken halászott különlegességeket is meg lehet vásárolni a szakü
Wok
Több mint 40 könnyen elkészíthető és kipróbált recept. Ismert és kedvelt fogások a világ minden részéről. Nagyszerű receptek frissensültekhez, előételekhez, de a mindennapi étkezés
Confectumok készíttésének módja 1779
A 18. század végéről származó kéziratos szakácskönyv, korabeli receptekkel, fortélyokkal, lekvárkészítési tanácsokkal."KANDÉROZOTT NARANCSHAJ - A narancsnak a hajával éppen úgy kell ..