Pataki János-patakiné Márkus Piroska : Székelyföld izei
Székelyföld. A harapnivaló kristálytiszta levegő, a zúgó fenyvesek a Hargitán, évszázados templomok, rohanó patakok, hegyoldalban legelésző birkanyájak. Mit érne mindez a csoda a 700 ezer székely-magyar nélkül. Csodálatos és messze földön híres székely vendégszeretetük egyik kihagyhatatlan gyöngyszeme a székely konyhaművészet. Mi az amitől szinte elérzékenyülve kóstoljuk a nálunk már elfeledett finomságokat, és az ismert ételeink is ízletesebbnek tűnnek?! A közös múlt genetikai öröksége, gyermekkorunkban ízlelt, nagyanyáink és édesanyáink által sütött-főzött régi emlékek simogató és bizsergető valósága a szánkban, ez adja a csodát.A csodát, amely az egyszerű és célszerű ételekben, a friss zöldfűszerek harmonikus együttesében jelenik meg. A székely ember abból készítette az ételeit, amit maga termesztett, vagy az erdőn-mezőn talált. Fűszerezésében jelentősen eltér a mai magyarországi ételek ízétől hiszen az erős borsos paprikás ízvilág helyett a zöldfűszerek bájos ízharmóniája dominál.
Hasonló könyvek
Vadételek
Szerző: Péter Jánosné
Ebben a füzetben a Magyarországon található vadakból készíthető 100 étel receptjét találja meg a kedves Olvasó.
Székely lovak
Szerző: Hankó Béla
A Székelyföldön kitenyésztett lovakat mutatja be a szerző munkájában. A lótenyésztés történetével és a fajták sokrétűségével találkozik az olvasó. A székelyek milyen lovakat hasz
Székelyföld ízei - második, átdolgozott kiadás
Szerző: Pataki János
Pataki János Székelyföld ízei című szakácskönyve 2006-ban látott napvilágot, és szinte azonnal elfogyott a boltok polcairól. Az elmúlt években a Fekete Sas Kiadó újra megjelentette Pat