
Bacher Iván : 150 év - megannyi budapesti iz
Bächer Iván ebben a könyvében néhány generáció hagyományaira visszatekintve olyan ételek receptjeit adja közre, melyek többségében ismerős ízeket, hangulatokat elevenítenek fel bennünk. A mai olvasó azonban már nem biztos, hogy ismeri elkészítésük mikéntjét, és azt a kultúrát, életmódot, melyben természetesek voltak. Bächer nem hagyja magára az olvasóját, és szabadon engedve anekdotizáló énjét, a hozzávalók közé vegyítve, sok mindent elmesél a régi világról.
Hasonló könyvek
Utóíz
Szerző: BÄcher Iván
Régi receptjeimből, étírásaimból válogattam össze egy csokorral ebben a könyvben.Az írásokból kirajzolódnak elmúlt életem stációi is lassan huszonöt éve írogatok étellel, kon
Kószáló
Szerző: BÄcher Iván
A Kószáló egy útikönyv. Nem szokványos, de speciális útikönyv. A szerző útjainak könyve. A szerző nem szeret utazni már. Otthon szeret ülni, és az otthoni tájban kószálni délutáno
Kószáló
Szerző: Bächer Iván
A Kószáló egy útikönyv. Nem szokványos, de speciális útikönyv. A szerző útjainak könyve. A szerző nem szeret utazni már. Otthon szeret ülni, és az otthoni tájban kószálni délutáno
Emberevő
Szerző: Bächer Iván
Csak az ember főz.A többi hideget eszik.Az ember viszont nehezen kerülheti el, hogy ha nem is tud, ha nem is szokott legalább néha, hébe-korba rá ne kényszerüljön valami konyhai tényk
Világörökség
Szerző: Bächer Iván
A szerző újságíró és szépíró, írásai 1991 óta a Népszabadságban jelennek meg. Világörökség című új könyve erdélyi útjaihoz kötődik, egyfajta személyes Erdély-képet olv
Névsorolvasó
Szerző: Bächer Iván
Igen, Bächer Iván ír. Mindenről. Egyről. Arról az egyről, ami ott van minden mögött, előtt, fölött. Az emberről. Kicsiről és nagyról. Hétköznapiról és különlegesről. Csodabogár
Rötúr
Szerző: Bächer Iván
A Rötúr a szerző legnépszerűbb könyveinek egyike. Nagy szeretettel és kedves humorral megírt történeteken keresztül ismerjük meg az írót megszemélyesítő Gold Jenő őseinek hétközna
Ököllel a zongorát
Szerző: Bächer Iván
Gyakran kérnek tőlem írást: helytörténetet, gasztronómiai értekezést, alkalmi megemlékezést, nekrológot, könyvrecenziót, tárcát, novellát.Húsz év. Az e könyvbe gyűjtött írások