Pálffy István : Erdély - konyha, kultúra, kalauz -
Erdélyt mindannyian ismerjük. Vagy talán csak ismerni véljük, hiszen olyan közel áll hozzánk? Mindannyian szeretjük. Vagy csak hisszük, hogy szeretjük, mert úgy érezzük, hogy a miénk? Egy biztos, kiványcsiak vagyunk rá!Pálffy István, az utazó, ismét végig kóstolt egy országot, töprengett a történelmén, beszélgetett emberekkel. Leülni az asztalukhoz nem igazán nehéz: két szó után kerül pálinka, harapnivaló, többnyire érdekes beszélgetés. Már-már archaikus vendégszeretet. Az erdélyi konyha vegyes, mint a népek, amelyek lakták, mint a történelem, ami oda-vissza vonulgatott rajta, mint az élmények, amelyekkel ma találkozunk, és mint az érzelmek, amelyekkel hazatérünk. Egyszerű, őszinte, szegény, és becsületes, hagyományos, és ki tudja, milyen lesz a jövője.Erdélyben egy étkezés, de csak egy evés is, soha nem csak az ételről szól. Az asztalnál mindig beszélgetnek, és rendre előkerül a téma. Így a szerzők sem csupán konyháról, asztalról, pincékről beszél, hanem gazdag történelmi múltról, az
Hasonló könyvek
Mit érdemes megvenni? - a 100 legjobb magyar bor 2010.
Szerző: Pálffy István
Immár harmadik éve, hogy novemberben, az újbor bemutatása után Pálffy István, az egykori híradós, saját borkalauzzal jelentkezik. Könyve vásárlói tanácsadó: arról szól, hogy 2010-ben ..
Mit érdemes megvenni? - a 100 legjobb magyar bor 2009.
Szerző: Pálffy István
Az egykori híradós szubjektív borkalauza ismét nagy segítség azoknak, akik járatlanok a magyar borok világában. Pálffy István kötete az általa legjobbnak tartott 100 bort veszi sorra, 4