Korpádi Péter-patyi Árpád : Hagyományos magyar ételek
Klasszikus és sokunk számára ismeros ételek leírásával találkozunk ebben a gyujteményben, mint az Újházi-tyúkhúsleves, a halászlé tejjel és ikrával, a dorozsmai molnárponty, pörköltek és paprikások, a Gundel-palancsinta és a házi rétesek. Igazi hazai ízek, zamatok, az ország különbözo tájairól és a határon túli vidékekrol származó hagyományos magyar ételek. A könyvbol áttekintést kaphatunk ételeink jellegzetességeirol, több száz éve használt fuszereinkrol. Gazdag válogatást vehetünk kezünkbe: eloételek, hideg falatok, levesek, húsos, halas fogások, tésztafélék és sütemények egyaránt szerepelnek benne. A hagyma, a pirospaprika nélkül bizony alig képzelheto el a magyar konyha. A könyv lapjairól megismerhetjük azokat az elkészítési módokat, amelyek alkalmazásával a nehéznek ítélt magyar ételek is jobban megfelelhetnek az egészséges táplálkozás követelményeinek.
Hasonló könyvek
Klasszikus és közkedvelt koktélok
Szerző: Korpádi Péter-patyi Árpád
A koktélozás egyre kedveltebb élvezet. Sokan már nem csupán bárokban, hanem otthoni partikon is előszeretettel művelik, s ahhoz sem kell különleges ürügy, hogy este szűk baráti körben k
Sütés-főzés a szabadban
Szerző: Korpádi Péter-patyi Árpád
Egy kerti barbecue-parti vagy egy bográcsozás kiváló alkalom a vidám feltöltődésre. Ilyenkor az éttermekhez képest szabadabban élvezhetjük barátaink társaságát, egy kis zenével és so