Cey-bert Róbert Gyula : Magyar vadgasztronómia
A szerző a hagyományos, azaz a főúri és fejedelmi konyhák világába, és a vadételek mai elkészítési módjaiba is beavatja az olvasót. Könyve szól a vadgazdálkodás területén dolgozóknak, a hivatásos vadászoknak, és valamely vadásztársaságban alkalmilag vadászóknak is éppúgy, mint azoknak, akik szeretnének maguk is elkészíteni egy-egy ünnepi vagy hétköznapi vadételt. A könyv bevezetőjét Pechtol János úr, a Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető elnöke írta.
Hasonló könyvek
Magyar borok és ételek harmonizációja - angol (harmony in hungarian food and win
Szerző: Cey-bert Róbert Gyula
Atatürk magyarjai
Szerző: Cey-bert Róbert Gyula
Az Első Világháború végén, 1918 novemberében Törökországban hasonló volt a helyzet, mint Magyarországon: leszerelték, feloszlatták a hadsereget, mindkét ország területének legnagyobb ..
Hun-magyar ősvallás
Szerző: Cey-bert Róbert Gyula
Az ókorban a mai magyarság távoli ősei a lovaskultúrájú népek nagy családjához tartoztak. Az ősi kultúrákban a világfa jelképezte a földi élet istenközelségébe törekvő vágyait ..
A pozsonyi csata
Szerző: Cey-bert Róbert Gyula
Ha lenne a magyar irodalomban egy Shakespeare-méretű drámaírónk, akkor bizony bőven találna témát a rejtélyes királydrámáihoz a mi történelmünk bonyolult, gyakran homályos eseményeib
Atilla - a hun üzenet
Szerző: Cey-bert Róbert Gyula
Részlet a könyv magyar nyelvű Synopsis című fejezetéből: Egyre gyakrabban hangzik el a kérdés a történelmet kedvelő emberek körében, hogy ki is volt valójában Atilla, az V. század