Lajos Mari : 99 sós finomság
Só nélkül nincsen ízletes étel. Ez az egyik legfőbb katalizátor, amely karmesterként kihozza, helyre teszi, kiegyensúlyozza a táplálékainkban rejlő élvezetes ízeket. Még az édességekbe is kell egy-két csipet só, sőt a brazilok a frissen őrölt kávé tetejére is szórnak belőle, hogy kiteljesedjen az aromája: különösnek tetszhet, de a keserű és a sós íz együttese édeskés összhatásként jelentkezik ízlelőbimbóinkon. Újabb kutatások szerint a só a csokoládéhoz hasonlóan endorfint, azaz boldogsághormont termel szervezetünkben ez akár meg is magyarázhatja a sós ropogtatnivalók világszerte hihetetlen népszerűségétLajos Mari új szakácskönyvében sorba veszi a legkedveltebb vendégváró sós finomságokat: az aprósüteményeket, muffinokat, réteseket, pitéket, pizzákat és lepényeket, valamint a szemet is gyönyörködtető sós tortákat. A klasszikus juhtúrós pogácsa és töki pompos mellett olyan különleges és egzotikus ételeket is megtanulhatunk sütni, mint a padlizsános-ricottás lepény, a rókagombás mu
Hasonló könyvek
199 mesés olasz étel 66 színes ételfotóval
Szerző: Lajos Mari
Lajos Mari mindig is különös vonzalmat érzett az olasz konyha iránt. Ebben a könyvben 35 év gasztronómiai gyűjtőmunkájának terméséből válogat. A receptek között megtalálhatók az ol
199 mesés olasz étel 66 színes ételfotóval
Szerző: Lajos Mari
Lajos Mari mindig is különös vonzalmat érzett az olasz konyha iránt. Ebben a könyvben 35 év gasztronómiai gyűjtőmunkájának terméséből válogat. A receptek között megtalálhatók az ol