
Sőregi Éva - Niksz Gyula : Tárcsás finomságok
A tárcsát eredetileg a mezőgazdaságban használták. Örök homály fedi, hogy kinek és mikor jutott eszébe, hogy ezek az öntöttvas vagy acéllapok sütögetésre is alkalmasak. Az utóbbi időben meglehetősen divatossá váltak, manapság készen lehet kapni sütőtárcsát. Leggyakrabban szelet húsokat, halat, zöldséget sütünk rajta, de készíthetünk lecsót, palacsintát vagy túrós csuszát is. A többi szabadtéri sütési eljárással összehasonlítva a legnagyobb különbség, hogy a felület közepén összegyűlő zsiradékba belemártogathatjuk a húsokat. A tárcsa jobban szabályozható hőt biztosít: egyszerre lehet rajta párolni és sütni is.
Hasonló könyvek
édes finomságok
Ez a csábító könyv egyszerű és remek édességekkel van tele, amelyeket bárki elkészíthet. Nincs szükség semmilyen különleges felszerelésere, sem olyan nehéz technikák alkalmazására, ..
Édes finomságok
Ez a csábító könyv egyszerű és remek édességekkel van tele, amelyeket bárki elkészíthet. Nincs szükség semmilyen különleges felszerelésere, sem olyan nehéz technikák alkalmazására, ..
Ünnepi finomságok
Receptek adventtől szilveszterig, kreatív díszítési ötletek, jobbnál jobb koktélok, ajándékozási tanácsok. Rendkívüli fotók, ínycsiklandó ételek, vendégcsalogató italok.
Halas finomságok
Neves szerzők kitűnő receptjei.
Tojásos és gombás finomságok
Neves szerzők kitűnő receptjei.