
Füreder Balázs : Bécs - ízek városa
Bécs hangulatát birodalmi múltja és világhírű épületei teremtik meg. Ki ne ismerné legalább útikönyvekből a Ringet az Operával, a Parlamentet, a Burgtheatert vagy a Városházát? Sokszínűség jellemzi a város kulináris világát is. Együtt van jelen a Habsburgok örökségéből táplálkozó pompás nemesi és a polgári konyhakultúra. Így bármelyik stílusirányzatot kedveljük, mindkettőre találhatunk bőséges kínálatot. Milyen egy tipikus bécsi ebéd? Forró húsleves palacsintametélttel, gőzölgő tányérhús almás tormával, rántott szelet burgonyasalátával és végül egy adag Sacher torta? Esetleg a főtt denevér (marhacsípőből vágott finom főtt hús) egy kis rántott kutyával (kapros, rántással sűrített burgonyafőzelék)? Vagy egy jó szaftos gulyás tarkedlivel kiegészítve? Ezek közül bármelyikre mondhatjuk, hogy igazi bécsi finomság; noha a fogások többségét Ausztria szomszédai is magukéinak vallják.
Hasonló könyvek
édesburgonya - több mint köret
Szerző: Czanik Balázs és Kovács András
Czanik Balázs a Capoeira Aerobik megálmodója és Kovács András édesburgonya termelő közös receptkönyve . Minden recept alapja az édesburgonya.
Bologna - ízek városa
A XIII. század elején francia egyetemi körökben alakult ki először a zsíros és a tudós Bologna mítosza. Tudós, mert itt született meg 1088-ban az első európai egyetem, és mert i
Bologna - ízek városa
A XIII. század elején francia egyetemi körökben alakult ki először a zsíros és a tudós Bologna mítosza. Tudós, mert itt született meg 1088-ban az első európai egyetem, és mert i
Párizs - ízek városa
Nem beszélhetünk párizsi konyháról úgy, ahogyan például lehet római, szicíliai vagy provence-i konyháról beszélni, hanem csak franciáról. Ez a konyha nem regionális, még kevésbé hel
Athén - gasztronómia egy 4000 éves városban - ízek városa
Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezel
Firenze - izek városa
Utánnyomás
Zala ízei
Zala jellegzetes étkeit, az egyszerűtől a lakomákig, s hozzá a Mura és a Balaton közti kedvező fekvésű lankák borterméseit ajánlja a mesterszakács.