Füreder Balázs : Bécs - ízek városa

ID: 0000203453
Értékelés:

0 / 5

ISBN: 9789633491287
Megjelenés éve: 2016
Állapot: Új könyv
Ezt a terméket jelenleg nem lehet rendelni. Rendelési szándékát emailben jelezheti.
CART: Amennyiben nem találja a keresett könyvet az oldal alján található email címre küldje el a könyv címét, szerzőjét, esetleg a megjelenés évét, mi válaszban megküldjük árajánlatunkat, milyen áron, időn belül tudjuk a könyvet küldeni.

Bécs hangulatát birodalmi múltja és világhírű épületei teremtik meg. Ki ne ismerné – legalább útikönyvekből – a Ringet az Operával, a Parlamentet, a Burgtheatert vagy a Városházát? Sokszínűség jellemzi a város kulináris világát is. Együtt van jelen a Habsburgok örökségéből táplálkozó pompás nemesi és a polgári konyhakultúra. Így bármelyik stílusirányzatot kedveljük, mindkettőre találhatunk bőséges kínálatot. Milyen egy tipikus bécsi ebéd? Forró húsleves palacsintametélttel, gőzölgő tányérhús almás tormával, rántott szelet burgonyasalátával és végül egy adag Sacher torta? Esetleg a „főtt denevér” (marhacsípőből vágott finom főtt hús) egy kis „rántott kutyával” (kapros, rántással sűrített burgonyafőzelék)? Vagy egy jó szaftos gulyás tarkedlivel kiegészítve? Ezek közül bármelyikre mondhatjuk, hogy igazi bécsi finomság; noha a fogások többségét Ausztria szomszédai is magukéinak vallják.

Hasonló könyvek

0/9786150012018.jpg

édesburgonya - több mint köret

Szerző: Czanik Balázs és Kovács András

Czanik Balázs a Capoeira Aerobik megálmodója és Kovács András édesburgonya termelő közös receptkönyve . Minden recept alapja az édesburgonya.

3/9789633490600.jpg

Bologna - ízek városa

A XIII. század elején francia egyetemi körökben alakult ki először a „zsíros” és a „tudós” Bologna mítosza. Tudós, mert itt született meg 1088-ban az első európai egyetem, és mert i

3/9789633490600.jpg

Bologna - ízek városa

A XIII. század elején francia egyetemi körökben alakult ki először a „zsíros” és a „tudós” Bologna mítosza. Tudós, mert itt született meg 1088-ban az első európai egyetem, és mert i

3/9789633490594.jpg

Párizs - ízek városa

Nem beszélhetünk párizsi konyháról úgy, ahogyan például lehet római, szicíliai vagy provence-i konyháról beszélni, hanem csak franciáról. Ez a konyha nem regionális, még kevésbé hel

3/9789633468883.jpg

Athén - gasztronómia egy 4000 éves városban - ízek városa

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezel

nopic.jpg7/9633467736.jpg
9/9789639379510.jpg

Zala ízei

Zala jellegzetes étkeit, az egyszerűtől a lakomákig, s hozzá a Mura és a Balaton közti kedvező fekvésű lankák borterméseit ajánlja a mesterszakács.