
Romváry Vilmos : Fűszerek könyve
A fűszerek azok a csodák, amik ízletesebbé, illatosabbá, színesebbé és sok esetben egészségesebbé teszik ételeinket.Nem újkeletű dolog használatuk, hiszen már az őskorban is előszeretettel ízesítettek, illatosítottak velük; akkoriban nagyon értékes árucikknek számítottak. Később aztán az Indiában termesztett fekete borsot például különleges és értékes mivolta miatt, fizetőeszközként is használták.Napjainkban is fontos szerepet játszik a világ összes konyhájában, akárcsak a többi fűszer.A gasztronómia minden kultúra kiemelkedő eleme, és a legtöbb konyha, karakteres ízvilágát elsősorban az általa használt fűszereknek köszönheti.Kötetünkkel segítünk eligazodni a fűszerek birodalmában, és tanácsokat, ötleteket adunk azok felhasználására. Megismertetjük Önökkel jellemzőiket, felhasználási lehetőségeiket, előkészítésüket és tárolásukat. Készítünk belőlük pácokat, mártásokat, fűszerkeverékeket, fűszeres eceteket és fűszeres italokat is.A könyv hasznos konyhai tanácsokkal is ellátja az olvasót
Hasonló könyvek
Sütik könyve
A Sütik könyve egy igazán különleges válogatás, melyben megtalálhatók tradicionális kedvenceink, mint a Rigó Jancsi szelet, a macskaszem vagy az Ekler fánk, de olyan népszerű újdonságo
Hamburgerek
A Formás szakácskönyvek a kezdő szakácsoknak is könnyen elkészíthető, egyszerű ételektől kezdve az ínyencek ízlésvilágának is megfelelő, különleges ételekig rengeteg receptet sora
Fűszerek parádéja
Szerző: Romváry Vilmos
A 20 részes szakácsköny-sorozat darabjai neves szerzők munkái. Oldalaikon egyaránt találunk egyszerű és különleges recepteket.
Wok
Több mint 40 könnyen elkészíthető és kipróbált recept. Ismert és kedvelt fogások a világ minden részéről. Nagyszerű receptek frissensültekhez, előételekhez, de a mindennapi étkezés
Sportok könyve
Minden, amit csak tudni óhajtunk a világ több mint 200 nagy sportjáról, a legapróbb titkok és ismeret is megtalálható ebben az egyetlen könyvben szóval, képpel, ábrával.