
Gergely Anikó : Magyar kóstoló (új!)
Ez a könyv a nagy sikerű Kulinária sorozat tagja, melynek kivételesen gazdagon és színvonalasan illusztrált kötetei öt kontinens népeinek konyhaművészetét mutatják be sajátos felfogásban. Használható szakácskönyvek ezek, idegen számára többnyire különlegesnek, sőt néha különösnek tűnő receptek gyűjteményei, ám többet nyújtanak ennél: az étkezési szokásokat úgy mutatják be mint a természeti-gazdasági környezet, a történeti fejlődés, a sajátos hagyományok termékét, mint az adott ország nemzeti kultúrájának egy szeletét. Ráadásul szövegben, képben mindig jelen van bennük az ember az, aki megtermeli, megalkotja az enni- és innivalókat, amelyek aztán természetes részét képezik mindennapjainak, és fényesebbé teszik ünnepeit.Az elmondottakból következően ebben a könyvben sok minden található, ami egy Magyarországon élő magyarnak talán magától értetődő. Ennek ellenére úgy véljük, hogy a kötet lapjait forgatva azok is szórakoztató és tanulságos olvasmányra, időnként meglepő tényekre lelhetne
Hasonló könyvek
Pecsenyék - kóstoló
Legtöbben képtelenek vagyunk lemondani a pecsenyékről, hiszen látványuk, ízük, illatuk oly csodálatos, hogy azonnal elcsábulunk. Sokak számára ráadásul a hús elengedhetetlen táplálék ..
Szabadtűzőn - kóstoló
Mint más országokban, hazánkban is az egyik legkedveltebb társas kikapcsolódás, szórakozás formája a kerti party. Mit is jelent ez? Kényelmes öltözetet, szimpatikus és kedvelt embereket,
Olcsó ételek - kóstoló
Sajnos egyre többen találkozunk az érzéssel, hogy meg kell gondolnunk, miből és mennyit teszünk a bevásárlókosarunkba. Sorozatunk e tagját elsősorban azoknak ajánljuk, akik odafigyelnek,
Saláták - kóstoló 3.
A különféle salátákat általában húsételek és egytálételek mellé fogyasztjuk. Elképzelhetetlen a sült hasábburgonyával tálalt rántott szelet uborkasaláta nélkül, de ritkán feledk
Feltétek - kóstoló 2.
A főzelékek és a feltétek elválaszthatatlanok egymástól. Könyvünkben a jól ismert feltétektől eltérő választékból kívánunk ízelítőt nyújtaniÖnnek. Célunk az, hogy receptje
Főzelékek - kóstoló 1.
A főzelékről a habarással, rántással készített sűrített levű, zöldséges ételek jutnak az eszünkbe. Nyáron a savanyú burgonya, a kapros tök, a tejfölös sóska, a lucskos káposzta v
Magyar kóstoló
A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat,