
Mansfeldné Gráner Mária : Szakácskönyv egyszerü háztartás számára
Egy újabb szakácskönyv, mely visszaköszön a múltból, és mégis más mint az összes többi!A mű eredetileg az 1910-es években jelent meg, segítendő a szegényebb háztartások főzési szokásait. Külön érdekessége, hogy az első olyan magyar nyelvű szakácskönyv, ahol már orvosilag készített kalória táblázat segítségével készültek a receptúrák. A ma is igen jól használható recepteket kiegészíti egy történelmi áttekintés, melyben megismerhetjük a szerző, és családjának történetét. A magyar történelem egyik legtragikusabb időszakában miként vált áldozattá egy polgári család, aki élete során mások megsegítésén fáradozott.A kötet igazi ritkaság, még a magyar közkönyvtárakban sem lelhető fel. Újrakiadásával a gasztronómia iránt érdeklődők, a szakácskönyvek szerelmesei, és a történelem iránt fogékony olvasók is örömüket lelik.
Hasonló könyvek
Kolozsvári szakácskönyv
A Kriterion Konyha sorozatunk részeként jelent meg ismét a 110 éves receptkönyv.Természetesen a kötet, minthogy az eredeti kiadvánnyal való minél nagyobb hasonlóságra törekedett, nem zár
Gundel szakácskönyv
A Gundel dinasztia története egyet jelent a magyar gasztronómia és a magyar vendéglátás történetével. Az alapító kortársai olyan nagy, a vendéglátást ma is meghatározó személyisége
Babaszakácskönyv
Levesek,főzelékek,gombócok,palacsinták,kalácsok és sok más finomság
Szakácskönyv
A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tu
Almás szakácskönyv
Az alma az egyik legismertebb, legkedveltebb gyümölcs, majdnem mindenütt megterem. Sokféle almát ismerünk, a savanykástól az édesig, a lédústól a kemény húsú, omlós, porhanyósig. ..