
Sforza, Valentina : 500 mediterrán étel
A Földközi-tengert övező országok- Olaszország, Spanyolország,Görögország, Libanon és Portugália- fantasztikus mediterránkonyhája gazdag, könnyed, éppen olyan napsugaras, mintahonnan származik. Az előételek, snackek, főételek vagy azínycsiklandó desszertek alapanyagai helyben termett zöldségek,gyümölcsök, húsfélék, halak, a déli nap érlelte zamatos fűszerek.Az olyan remek ízű és zömükben egészséges fogások, mint példáula grillezett garnéla, a pompás töltött tészták, vagy a frisszöldségekből kevert saláták minden falatja a mediterrán világot,életstílust idézi.A könyv a Földközi-tenger térségének hagyományos receptjein túlrengeteg új ötletet is kínál. A nagyanyáink korából való fogások ésa modern gasztronómia szabályait követő különlegességekhasonlóak abban, hogy pompás az ízük, nem túl bonyolult azelkészítésük, és csodálatosan mutatnak az asztalon.
Hasonló könyvek
500 olasz étel
Szerző: Sforza, Valentina
E gyűjtemény 500 ínycsiklandó olasz fogás receptjét tartalmazza az egyszerű minestronétól a bonyolultabb homáros rizottón át egészen a rusztikus, laktató desszertekig. Minden alkalomra t
Japán ételek
Ez a szakácskönyv a bizonyíték arra, hogy a japán konyha nem korlátozódik kizárólag a sushira és a misolevesre, hiszen a szigetország konyhaművészete hihetetlenül sokszínű. A receptek
Halételek
A halak és a tenger gyümölcsei soha nem látott népszerűségnek örvendenek világszerte, hiszen manapság már a távoli vizeken halászott különlegességeket is meg lehet vásárolni a szakü