Kern Ágnes : A balkán izei
Ki az a Nikola bácsi és miért morgolódik, ha az ajvár kerül szóba? Ki az a Veneta és miért lopakodik ki hajnalban, hogy túrót vegyen? Mit rejt a sárga műanyag dobozka, amit egy kisfiú végig szorongatott az osztálykiránduláson?Kern Ágnes szakácskönyve élvezetes formában mutatja be a Balkán-félsziget népeinek legendákkal, hiedelmekkel és ősi szokásokkal fűszerezett világát. Receptek, ötletek, ízek, illatok és mosolyok. Mert a tűzhely mellett mindig ott áll az ember is, aki megfőzi és aki megeszi az ételeket, amelyek a Balkán ízeit hordozzák.
Hasonló könyvek
Gofri
Legyen szó kedélyes, családi körben eltöltött délutáni kávézgatásról vagy gyermekünk szülinapi zsúrjáról, a gofri mindig sikert arat. Igazi kedvence nemcsak a fiatal, de az idősebb k
Zala ízei
Zala jellegzetes étkeit, az egyszerűtől a lakomákig, s hozzá a Mura és a Balaton közti kedvező fekvésű lankák borterméseit ajánlja a mesterszakács.
Nemzetek édes izei
Főzni, szakácskodni, a konyhában kotnyeleskedni nem csak a felnőttek szeretnek! Az Orlando Kiadó Kis séfek konyhája-sorozata, melynek első tagja a Nemzetek édes ízei című kiadvány egy ig
Az én reformkonyhám
Szerző: Borszékiné Rétháti Ágnes
A fejlett országokhoz hasonlóan hazánkban is egyre nagyobb az érdeklődés a reformtáplálkozás iránt: így a különféle korszerű termékek már sok falusi bolt polcán is megtalálhatóak.
Wok
Több mint 40 könnyen elkészíthető és kipróbált recept. Ismert és kedvelt fogások a világ minden részéről. Nagyszerű receptek frissensültekhez, előételekhez, de a mindennapi étkezés