Könyv kategóriák
Ételek, édességek az arab világból
Szerző: Djidjeliné Czirók Viktória Eszter
A magyar könyvpiac egy olyan hiánypótló könyvvel gazdagodott, amely az afrikai-arab konyha rejtelmeibe vezet be, hiszen sokan élnek hazánkban az említett térségbol, és egymás megismeréséhez fontos lépcso a kulinária, a konyhamuvészet.Hosszú évtizedek óta Algériában élo magyar hölgy egy különleges receptgyujteményt adott közre szí
Házi cukrászat
Szerző: Szalontay Zoltán
Szalontay Zoltán nyugalmazott erdomérnök, mukedvelo szakács, profi cukrász máso-dik könyvét ajánljuk figyelmükbe. (Az elso kötet szép sikert hozott a szerzonek, Ízek, tájak, disznóságok címu könyvébol közel 2.000 példány fogyott el.)Mindkét kötet elkészítésekor kettos cél vezette a szerzot:Eloször is hódolni a kulináris élveze
Ízek, tájak, disznóságok
Szerző: Szalontay Zoltán
...csak afféle, szórakoztató kis csevegést szeretnék írni. Könnyed, invitáló csábítást, kis kiruccanást tájak, magyaros ételek kivételesen ízletes, gyomrot terhelő, de szívet-lelket melengető, talán már el is feledett, régi, disznótoros világába. Ezért ajánlom ezt a szerény kis gyűjteményt mindazoknak, akik szeretik ezeket a to
Muffinok, bagelek, palacsinták ... - könnyen, gyorsan, finomat - (akciós)
Szerző: Eggers, Volker
A rendkívül változatos amerikai konyha a marhasült mellett talán süteményeiről a legismertebb. Ki ne hallott volna a juharszirupos amerikai palancsintáról vagy az almás pitéről? Talán még ezeknél is finomabb a csokoládés brownie, a New York-i krémsajttorta vagy a zabpelyhes cookie...
Egy falat ... olaszország
Mi is a tika az olasz konyha sikrének?Mindezt megudhatjuk az EGY FALAT OLASZORSZÁG című, nem mindennapos hangulatot árasztó könyvből. A könyvben nemcsak a tipikus olasz konyha receptjeit, ínycsiklandó fotóit találjuk, de az ország összetéveszthetetlen hangulata is visszaköszön a lapokról. A tipikus olasz pizzasütő, a nehezen kordában ta
Nagymamától, szeretettel!
Szerző: Sós Péter János
A főzéshez nem kell sok. Az ember vesz néhány íztelen alapanyagot - hús,liszt, víz, stb. - és összekeveri néhány erős ízű adalékanyaggal (só, fűszerek,cukor, stb.). Az egészet fogja és különféle eszközökkel hőkezelésnek veti alá.Az eredmény a kész étel.Jól főzni nehezebb. Nagyon fontos dolgok kellenek hozzá: szeretni kell azo
Jack konyhája
Szerző: Baratta, Tommy
Tommy Baratta manhattani étterme, a Marylou's a hollywoodi filmsztárok méltán kedvelt törzshelye. Az olasz főszakács jelen könyvében a szélesebb közönség előtt is föltárja messze földön híres konyhájának féltve őrzött kulisszatitkait. Jack Nicholsont olyannyira lenyűgözték a fenséges ízű ételek, hogy 1983-ban fölkérte Tommyt, ..
Szakácskönyvek
Szakácskönyvek