Könyv kategóriák
101 csipős és fűszeres étel - kipróbált és bevált receptek -
A halak és a tenger gyümölcsei egyre népszerűbbek, hiszen mind többen fedezik fel, milyen egészségesek, változatosak és Ãzletesek. Ebben a szakácskönyvben a BBC Good Food Magazine munkatársai kedvenc receptjeiket gyűjtötték össze, hogy bebizonyÃtsák, ezekkel az alapanyagokkal dolgozni nem feltétlenül bonyolult és idÅ‘t rabló. Soha nem ..
Bazitai tűzhely - göcseji ételek -
Szerző: Simon Frigyes-verebes István
Göcseji ételeket tartalmazó gyüjtemény, mely jó tálalással kÃnálja az olvasó elé a tájra jellemzÅ‘ étkeket. Verebes István és vendégei(Kós János, Szilágyi János..) nagy lakomát csaptak Simon Frigyes által készÃtett hagyományos göcseji finomságokból.
Fagylaltok - szörbetek, parfék - saját készitésű -
Szerző: Oetker Dr.
A jeges élvezetek imádóinak Dr. Oetker összegyűjtötte a 30 legszebb fagylaltkölteményt. Aki szereti a fagylaltot és a parfét, kÃváncsi a szörbetekre is, receptjeink alapján elkészÃtheti maga is. A különlegességek között szerepel a Karácsonyi parfétorta, a fagyasztott Cassata, vagy a Bismarck fagylaltbomba. Egyszerű, mégis különlege
500 házias recept
Szerző: Zsombok Józsefné Nagyfejtő Ilona
KezdÅ‘ és gyakorlott háziasszonyok egyaránt vágynak arra, hogy sütés-fÅ‘zésükkel kivÃvják családtagjaik, barátaik elismerését. Ehhez nyújt segÃtséget ez a közel 500 egyszerűen elkészÃthetÅ‘, többnyire hétköznapi, de nagyon Ãzletes, változatos, szinte megunhatatlan recept.A tapasztalatlan háziasszonyok is bátran belevághatnak. Tes
Házi tészták & sütemények
Szerző: Hargitai György
Az otthon készÃtett süteményeknek nincs párja, sokan szinte életük végéig szájukban érzik a nagymama aranygaluskájának, vargabélesének, rétesének semmihez sem fogható, házias Ãzeit. A háziasszonyok többsége azonban fél a kelt- és rétestészták elkészÃtésétÅ‘l. Hargitai György nekik kÃván segÃtséget nyújtani, a jó minÅ‘sÃ
Halételek - megőrzött izek -
Szerző: Kútvölgyi Mihály
Néprajzi szakácskönyvsorozatunk 7. kötete válogatást adaz ország szinte összes tájegységénekhalétel-receptjeibÅ‘l. Mindezt szÃnes étel-éstájfotókkal illusztrálva. Ismerteti a magyarországi halászat történetét, helyszÃneit , a halászok életérÅ‘lszóló néprajzi kutatások eredményeit.Megjelent német és angol nyelven is!A népraj
Sütés, párolás burokban alufóliában vagy sütőzacskóban
Szerző: Dr.oetker
Zamatos, omlós, sohasem száraz húsok és szárnyasok, vitamindús zöldségek. Semmi kétség, ezek alufóliában vagy sütÅ‘zacskóban készültek, hiszen ez a legsikerültebb és legötletesebb módja a friss szÃnek, eredeti Ãzek megÅ‘rzésének, és a zsiradékkal való takarékoskodásnak. Fóliában sütni rendkÃvül egyszerű is. Bizonyság erre
Saláták nagykönyve
Szerző: Sus
MegfizethetÅ‘ árú, mégis eredeti salátákkal szándékozik felfrissÃteni a szokásos étlapot? Olyan különleges kulináris élménnyel szeretné kényeztetni vendégeit, amelyre még sokáig fognak emlékezni?Ez a könyv mindig a legcsábÃtóbb recepteket kÃnálja az Ön számára - a reggeli gyümölcssalátától a texasi marhasültbÅ‘l és babsal
Szakácskönyvek
Szakácskönyvek